söndag, september 14, 2008

Godast denna vecka!

Ja sablar vad god dagens kvällsmat blev. Jag lyckades till och med
imponera på mig själv. Eftersom det vore ett brott att denna rätt
aldrig skulle lagas igen skrev jag ner receptet.

För 4 personer behövs:
- 600 gram kyckling. (Jag använder lårfilé eftersom det inte är lika torrt som bröstfilé. Dessutom smakar det mer.)
- 2 buketter med broccoli
- 1 paket bacon
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 4 dl Creme Fraiche
- 1 förpackning fetaost

Gör så här:
1. Koka broccolin någon minut i lättsaltat vatten.
2. Skär baconen i strimlor. Hacka lök, vitlök och stek tillsammans med baconen så det får färg. Ha också i grovmalen svartpeppar.
3. Flytta över baconen och löken till en kastrull och ha i creme fraichen. Koka upp och smaka av med salt och ev mer peppar.
4. Stek kycklingen någon minut på bägge sidor i samma stekpanna som baconen och löken stektes i innan. Salta och peppra lätt.
5. Lägg kycklingen i botten på en ugnsform. Häll på såsen och lägg på broccolin. Toppa det hela med fetaosten skuren i tärningar. Gratinera i ugnen ungefär 15-20 minuter på 225 grader. Fetaosten ska få färg. Servera tillsammans med en grönsallad.

Inga kommentarer: