torsdag, juni 19, 2008

Recept på Rickards potatissallad


Det visade sig att potatissalladen jag gjorde på min 30-årsfest var mer uppskattad än jag räknat med. På allmän begäran kommer här receptet.

Ingredienser:

För 6-7 personer
2 kg färskpotatis
5 dl Grekisk yoghurt (Det måste vara fet yoghurt, med vanlig matlagningsyoghurt blir det för löst)
3 matskedar majonäs
2 rejäla matskedar grovmalen söt senap (Jag rekommenderar Druvnas Förslövs senap)
1 burk marinerad kronärtskocka
3 små salladslökar
1 kruka gräslök
Salt och svartpeppar

Gör så här:
Skrubba och koka sen potatisen i saltat vatten. Gärna med dill i för smakens skull. Gör detta i god tid så potatisen hinner kallna helt innan den blandas med resten.

Del potatisen i lagom stora bitar.

Blanda yoghurt, majonäs, senap, fint skuren salladslök och fint skuren gräslök i en stor bunke. Smaka av med salt och peppar.

Häll i potatis och avrunna kronärtskockor och blanda allt. Låt stå och dra ett tag.

Ät och förundras över hur gott det är.

2 kommentarer:

Rebecca sa...

Du har blivit utmanad! Se min blogg och hämta utmaningen!

Anonym sa...

Ett annat midsommarfirande på hemlig ort i sverige äter just nu av denna skapelse!!