onsdag, augusti 08, 2007

Skepp, skur och djur

Så var vi då hemma efter en trevlig dag i Stockholm. Vädret var förutom en jätteskur på förmiddagen mycket bra och vi kunde gör allt vi planerat.

Vasa-museet
Först var vi på Vasa-museet som väl egentligen inte behöver någon mer introduktion. Ingen av oss hade varit där tidigare så det var ett intressant besök. Mest fascinerande var bärgningsarbetet och själva storleken på skeppet. Att bygga ett så stort skepp i trä var uppenbarligen ingen enkel uppgift.

Efter att ha vandrat runt därinne och trängts med kineser/japaner någon timme gick vi ut och köpte varsin glass medans det ösregnade. När regnet lagt sig gick vi till Skansen.

Skansen
Skansen finns det väl heller inte så mycket att berätta om som inte är känt. Det var dock väldigt länge sen jag varit där så det var kul att gå runt och titta på lite djur och annat. Efter att ha smällt i oss varsin enorm räkmacka gick vi till Skansen-akvariet med apornas värld och kollade på, tro det eller ej, vattendjur och apor. När vi gått klart därinne värkte det rejält i fötterna så vi gjorde oss redo att åka hem. Innan vi kunde lämna Skansen var jag bara tvungen att köpa en godisrem (fick bara för mig det) och när det var klar tog vi oss med buss till T-Centralen. Vi hann dock med ett stop på en skivaffär där Johanna köpte Hansons nya skiva. Det gjorde henne glad. Efter det tog vi tåget hem. Slutet gott, allting gott.
070808 Vasa-museet och regn

070808 Skansen

Inga kommentarer: